Isnin, 16 Mac 2009

Dragon Ball d'Evolution

wahhhh...seronoknyer aku..
smlm aku g tgk muvee slps sbln lebih x jejak kaki kat wayg..
x rancang pun sbnrnye..
along Fuad suwoh kak D bwk ank2 dia g tgk cite dragon ball..
aku pun tumpg sekaki la..dgn makcik(bonda kak D) sekali kitorg angkut g..
huhu..makcik Asiah pun tgk dargon ball beb..
seronok seh..bebudak nie x diam tgk cite tue..
mcm diorg pun nak join si Goku blwn dgn Pacollo tuh..
aku pun naik syok gak..hensem si Goku tue...hahaha..
moral story citer tue mmg bagus..
kita kena sentiasa percaya siapa diri kita..
dgn erti kata lain,
BELIEVE IN YOURSELF...
betul..mmg aku setuju..wlu cite tue adaptasi dr kartun,
tp ada moral value dia..
cuma aku x bape setuju bl adegan kissing mulut tu terang dan nyata..
and a little bit lama..x pyh la kiss lm2..
cite tue bdk2 pun tgk..mcm x bape elok plak ada adegan tue..
hehehe..aku nie komen sbagai seorg guru prasekolah..
sbb nti kat sekolah, aku yg susah nak mnerangkan
keadaan tue..aku ajar nilai murni kat sekolah..tp kat tv or muvee
or masyrakat wat lain plak..camne aku nak jwb?
so, masyarakat di luar tue, tolong la aku ye..
kita sm2 mendidik generasi kita akan dtg supaya jd org yang bermoral
dan tinggi nilai adab sopan dan sifat malunya..
jgn rosakkan mereka dgn contoh yg kurang elok..

3 ulasan:

filanastasia berkata...

huhuhu.. kalau layankan budak2 tuh.. memang kiter yg dah nak berusia neh pun boleh jadi muda remaja... happening kan beb.. aku sayang bangat kat korang semua.. terutama anak2 sedara ittew.. walau kenkadang rasa cam nak pengsan.. hahahah

KEKASIH 'ATOK' berkata...

huh...aku nie dah dekat 6 bulan tak nengok wayang.. eh ye ker 6 bulan... aku rs mcm lebeeeyyyyy aje.. huhuhu nak nengok wayanggg jugak...

Princess Liyana berkata...

Hu hu hu..yana pun dh tgk...bestla jgak...ekeke..;)